Frederiksens Isheste

Heste og andre dyr

 

 

Vores heste, ponyer og de andre dyr på gårde

 

På gården har vi 15 heste, heraf 13 islandske heste og 2 Fjordheste samt 2 Shetlandsponyer og en pony/islænder. Derudover er der hund, katte og høns.

 

Vores heste og ponyer lever i flok, vallaker og hopper sammen, året rundt ude på vores folde med læskure, så deres hesteliv ligger så tæt op af deres natur, som det er muligt.

 

Under dette menupunkt har vi skrevet lidt om:

  • vores islandske heste
  • vores shetlandsponyer
  • de andre dyr på gården
  • gårdens fysiske faciliteter
     

 

 

Den lille hest fra gudernes ø!

 

Det der kendertegner den islandske hest er, at den udover de 3 almindelige gangarter skridt, trav, og galop, har anlæg for to ekstra gangarter, tölt og pas. De fleste af vores heste er gode tøltere,  vi har også en del fem gangere, der også kan passe. Tölten er en firetaktet gangart, hvor hesten sætter et ben i jorden af gangen dette gør at hesten ikke bevæger ryggen ret meget gangarten er derfor meget behagelig for rytteren. Når hesten passer tager den venstre forben og bagben frem på samme tid. Vi kalder det at stå på ski, denne gangart er yderst behagelig.

 

Den islandske hest har et roligt, venligt og godmodigt sind, som skyldes den lange avlstradition på island hvor heste der sparker, bider eller har anden skadelig og uacceptabel opførsel bliver aflivet.

 

Det er grunden til at den islandske hest efter sigende ikke sparker og bider. Man skal dog huske, at hvis en hest bliver behandlet forkert og ikke bliver lyttet til, kan dens sidste kommunikationsmulighed være at sparke eller bide, også selvom det er en islandsk hest. Hesten er utrolig terrængående, dvs. sikker på benene i kuperet og ujævnt terræn. På trods af størrelse, er det en stærk og robust heste. Den islandske hest egner sig perfekt til ture i naturen på grund af dens ro og balance. 

 

Alle vores heste er søde og omgængelige, men med forskellige temperamenter. Vi har heste til begyndere og den mere erfarende rytter.

 

Det er sjovt at opleve, hvordan hestene i vinterfrosten banker hul på isen med deres hove for at komme igennem til vandet, og spiser sneen for at udnytte naturens væske.

 

Vi har glade, tilfredse og velstimulerede heste, der har rig mulighed for at være sociale i den store flok, at lege, og tage en lang galop ud over engen. Kælenavne for den islandske hest er ismule og ishest.

 

 

 

 

 

 

Her ses nogen af Familien Frederiksens første islændere Ari og Freja. Ingen af dem er længere hos os, men er sendt til hestehimlen.

 

 

 

 

 

Shetlandsponyer:

 

Vores shetlandsponyer blive brugt i rideterapien, på børneholdene, til undervisning af børn - og til at klappe og hygge med.

 

Hos Familien Frederiksens Isheste har vi i øjeblikket 2 Shetlandsponyer.

 

Shetlandsponyen er en ishest i mini-udgave. Det er en af de ældste ponyracer i verden og de er tæt beslægtet med den islandske hest. Shetlandsponyen ankom til Shetlandsøerne i istiden da vikingerne sejlede dem til øerne, hvor de brugte dem til ride- og pakdyr.

 

Det er en hårdfør, stærk og robust lille pony, faktisk den stærkeste i forhold til sin størrelse.

 

 

 

 

 

 

 

Fjordheste

 

Vores Fjordheste bruges i alle vores aktiviteter, undervisning i enetimer eller på hold samt i rideterapien.

 

 

 

 

 

 

 

Andre dyr på gården:

 

Vi har også hund, katte og høns på gården, som alle gerne vil aes og hygges om.