Frederiksens Isheste

Hvem er vi


Familien Frederiksens Isheste har eksisteret siden 2008 på Amager og flyttede i juli 2014 til Hedehusene, hvor vi åbnede Pædagogisk Center for mennesker og heste, på en 4-længet gård, som ligger helt ud til det store rekrative område Hedeland Naturpark. Vores center ligger ca. 2 km fra Hedehusene by.

Hos Frederiksens Isheste vægter vi kvalitet, nærvær og hestevelfærd højt. Alle vores aktiviteter, såvel rideterapi, eneundervisning, holdundervisning for børn, unge og voksne og ridelejr mv. foregår med pædagogisk tilgang og sigte og tager afsæt i den enkeltes muligheder, formåen og behov.

Hestene trænes med centrering, anatomisk korrekt ridning og horsemanship. Vi rider selv alle elevheste jævnligt.

Hestenes fysiske rammer ligger så tæt op af deres natur, som det er muligt.Derudover modtager hestene løbende hestefysioterapi.


Maja Frederiksen:

Født 1976. Ejer og stifter af Familien Frederiksens Isheste. Uddannet pædagog med erfaring indenfor normalområdet og arbejdet med unge rådgivning, arabiske og somalske børn samt psykisk syge.
 
 
Arbejder med rideterapi for børn, unge og voksne samt rideundervisning af unge og voksne. Underviser og foredragsholder i rideterapi, terapihesten og hestevelfærd. Underviser på vores voksenhold og ungdomshold samt giver enetimer til unge og voksne, letøvede og øvede ryttere. Maja har livslang erfaring med heste - og er det man ville kalde en ”perfektionistisk nørd” med hjertet på rette sted. 
 
 
Maja er uddannet instruktør under Dansk Islandsheste forening og den internationale organisation FEIF, Maja bestod alle sine eksamener i første forsøg til UG. Til Rideprøven red Maja sin 5 års 5 gænger Svarri fra Glyngøre. I undervisningsprøven trak Maja TRAV som emne og guidede alle elever godt igennem undervisningen. I teori kom Maja op i TRÆNING FRA JORD/JORDARBEJDE, hvor Maja imponerede både sensor og underviser i hendes viden og kunnen.
 

Efter B- instruktør uddannelsen fortsatte hun med Centreret rideinstruktør, uddannelsen, som er en international uddannelse under CR.ORG.  Maja bruger den centrerede ridning i al træning og undervisning. Hun opdaterer sig jævnligt og fik som et særtilfælde en anbefaling allerede på sin første update for en usædvanlig præstation inden for undervisningen af en nervøs rytter og hest. Maja er nu Certificeret Centreret Ride instruktør Level 2.

 

Maja har deltaget på et utal af Horsemanship clinics, herunder været i USA og fulgt træningen af de vilde mustanger. Hendes største lærermestre har været/er hendes egen hesteflok der siden 2008 har varieret fra 17-46 heste i en stor blandet flok, i det daglige bruger hun 8-10 timer med hestene og har selv trænet og tilredet sine heste.

 

Maja's træning af heste tager udgangspunkt i, at det er igennem den klassiske dressur svaret skal findes på en velredet, sund og holdbar hest. I systemstræningen tager Maja udgangspunkt i hestens signaler og Andrew MC Leans forsknings basserede indlærings teori. Derudover er hun altid i gang med at tilegne sig ny viden, hvad enten det er inden for ridning, træning, hestevelfærd.

 

 
B-instruktør FEIF level 1 ved Dansk Islandshesteforening
Certifiiceret Centreret Rideinstruktør Level 2
Modul 1 og 2 på skolen for Rideterapi
Kursus på Siersbæklund: Rideterapi og ridning som psykoterapeutisk redskab
Formand for Rideterapeutforeningen. www.rideterapeutforeningen.dk
Foredragsholder om rideterapi og pædagoisk praksis
Været underviser og kursusleder på kursus i Rideterapi for fagfolk
Underviser i hestevelfærd i samarbejde med dyrlæge Maria Nørgaard
Aktiv i arbejdet med at sidestille rideterapi med ridefysioterepil og at få anerkendt og sikret kvalitet for de mennesker der bruger og arbejder med rideterapien i Danmark.
Ansvarlig for træning af Shetlandsponyer og hestestatister til Kgl. teaters forestilling Hobbitten i 2021. 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
Birgit Frederiksen:
Født 1952. Uddannet pædagog og har over 20 års erfaring, heraf arbejde både med normalområdet og specialområdet med udviklingshæmmede, sprogudvikling og børn med anden etnisk baggrund.
 
Arbejder med rideterapi af børn, unge og voksne. Er instruktør på børneholdene Føllene og Mulerne -  og ungdomsholdene Mankerne og Plagene. Giver rideundervisning til børn, unge og voksne.
 
Bruger sin pædagogik og hesteviden i undervisningen af børn på vores børnehold og ungdomshold samt i enetimer med børn og unge.
 
Underviser primært børn i ridning/hest og voksne begyndere og letøvede ryttere.
 
Træner 1 under Dansk Rideforbrund
Modul 1 og 2 på Skolen for Rideterapi
Kursus på Siersbæklund: Rideterapi og ridning som psykoterapeutisk redskab
Sidder i bestyrelsen i Rideterapeutforeningen
Foredragsholder om rideterapi og pædagogisk praksis 
Traineruddannelse i Horse in Harmony.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vi bruger hinanden både som sparrings og samarbejdspartnere i det daglige arbejde. I Familien Frederiksens Isheste, bruger vi vores erfaringer og kompetencer fra en livslang hesteinteresse, kombineret med vores uddannelse.
 
Udover den daglige pleje og træning af heste og ponyer, bestræber vi os på at dygtiggøre os ved at deltage i kvalificeret undervisning, superversion og kurser. Samt følge udviklingen inden for ridning, hestevelfærd og rideterapi og tage relevante kurser for at arbejde i et miljø med konstant læring og forbedring
 
Vi er medlem af DI (Dansk islandsheste forening) og den lokale islænderklub Eldur.

Derudover underviser vi og er praktiksted for fagfolk, hvor vi giver en indsigt i pædagogisk ridning/rideterapi og hesten som pædagogmedhjælper i det pædagogiske arbejd samt giver supervision for institutioner og andre der arbejder med eller ønsker at arbejde med mennesker og heste.

Maja og Birgit er begge medlemmer af Dansk rideterapeut forening www.rideterapeutforeningen.dk