Heste i træning

Familien Frederiksens Isheste tilbyder træning af din hest v/Maja Frederiksen.


Hesten trænes 3- 4 gange ugentligt, træningen vil først og fremmest tage udgangspunkt i systems indlæring således at hesten forstår rytterens signaler og reagere herpå. Dette kan også være nødvendigt med en ”ældre hest” der kan være systems forvirret.

Styrketræning foregår igennem longering og anden jordtræning, hvorefter træningen tages med op på ryggen af hesten, når den er klar. Der bruges ingen indspænding i træningen, i longeringen kan der benyttes Equiban(et equilates/pilates elastik system, der hjælper hesten med at aktivere mavemuskler og bagpart) som styrker overlinjen.

Der vil være stor fokus være på kommunikationen med hesten, at den er afspændt, dens biomekanik, løsgørende øvelser, takt i gangarterne både på bane og i naturen. Efter takt kan der arbejdes henimod mere samling.

Først og fremmest arbejdes der i grundgangarterne Skridt/trav/galop og evt. tølt, hvis denne gangart er let og naturlig for hesten.

Majas speciale er at arbejde med traven hos den islandske hest, traven er vigtig for hestens ryg og mave muskulatur da det er den eneste gangart hvor hesten arbejder diagonalt. Traven er en nødvendighed for, at både ejer og dyrlæge kan se om hesten fungerer som den skal, har et godt bevægelsesmønster og er haltfri.

Hvor langt vi når i træningen, afhænger af hestens psykiske og fysiske træningsform når den ankommer, hvor lang en periode hesten er i træning og hvor meget hesten kan klare uden at lide overbelastning i krop eller sind. Det vil altid være vigtigt at se individuelt på hesten og at give den en træning inden for nærmeste udviklingszone. Hesten vil i hele perioden blive trænet varieret og struktureret fra både jord og ryg.

Efter endt træningsperiode vil ejer få en træningsplan, hvis denne er interesseret heri og der kan evt. laves aftale for nyt træningsforløb


Pris

Et træningsforløb er på mindst 4 uger og koster 1.500 kr. pr uge. Græs eller wrap (ca.6 kg pr. dag) er med i prisen.

Hesten vil i træningsperioden blive indlogeret på en mindre træningsfold, ved voldsom regn tages hesten på boks.

Ønskes der fast boks i hele perioden: 1800 kr. pr. måned inkl. spåner, daglig mugning, ind- og udluk på fold mm.

Hvis hesten skal have yderligere foder end græs/wrap, skal ejeren medbringe dette, sammen med foder plan således at hesten fortsat bliver fodret uændret.


Hvis det har din interesse så kontakt os venligst på: info@frederiksens-isheste.dk.
Beskriv kort dine ønsker, sammen med dit telefonnummer, så vil Maja Frederiksen kontakte dig.