Bliv venner med din angst

Til november 2024 kan du komme på med på et psykologisk-pædagogisk selvudviklende forløb, hvor vi gennem hesteassisteret terapi, yoga og psykologiske øvelser, hjælper dig med at styrke din indre kerne og stå stærkere i livet. Tilbuddet henvender sig til piger i alderen 13-16 år og har begrænsede pladser.

Kan du genkende dig selv i det følgende:

  • Jeg kan finde på at trække mig fra sociale ting fordi jeg bliver bange eller tvivler på mig selv
  • Jeg har rigtig meget tankemylder om hvad jeg har gjort eller sagt og forestillinger om hvad andre tænker om mig
  • Jeg kan opleve hjertebanken, åndenød, kvalme eller svimmelhed, når jeg skal være sammen med andre mennesker

På vores forløb er vi sammen om at forstå hvad angst er og hvorfor vi oplever den. Vi kommer til at træne forskellige måder at regulere angsten, både ved at vi snakker med hinanden, ved at vi bruger stillinger og åndedrætsøvelser fra yoga og at vi laver øvelser med vores islandske heste udendørs. Du får også udleveret en notesbog, og hver gang får du små, hurtige øvelser med hjem, så du kan afprøve de ting, vi har trænet sammen.

Vores mål er at blive venner med angsten, det betyder, at vi ikke er ude på at få den til at forsvinde fuldstændig – at føle angstsymptomer som høj puls og åndenød er en del af at være menneske. Men vi vil lære angsten bedre at kende, fordi den fortæller os vigtige ting om os selv og hvordan vi har det, og ved at gå tættere på angsten, kan vi gøre den nemmere at være i, så den ikke forhindrer os i at leve, sådan som vi gerne vil. Det betyder at vi fx træner at få ro på vores vejrtrækning og puls, og at vi finder redskaber til at gøre de ting, der kan føles udfordrende fordi det trigger vores angst. Når vores angst bliver ufarlig, når den bliver til information og signaler som vi kan forstå og regulere, så er det meget nemmere at være os selv og leve det liv vi gerne vil leve.

Hvem er vi?

Maja Collin: Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og yogalærer siden 2022, og jeg har min egen praksis som terapeut og yogalærer. Min store faglige og personlige interesse er kombinationen af krop og psyke. Hvordan vi kan bruge vores krop til at regulere og forstå vores psykologiske oplevelser, hvordan vi kan bruge bevægelser og kropslige teknikker til at regulere vores nervesystem, hvordan vi kan blive bevidste og nærværende omkring de signaler vores krop sender os, og hvordan vi kan bruge kombinationen af psyke og krop til at hele og udvikle os selv bedst muligt.

Jeg har længe arbejdet med unge, både som træner i dans og gymnastik, og som psykolog, og har her haft mange gode år og erfaring med at understøtte unges trivsel og udvikling bedst muligt. Aktuelt er jeg selvstændig psykolog på Frederiksberg, hvor jeg primært har forsikringsklienter, og dertil underviser jeg i yoga, dans og på kurser for yogalærer og andre faggrupper. Jeg har som psykolog beskæftiget mig særligt med temaer som depression, angst og stress, og har derudover erfaring med kønsidentitet, autismespektrumforstyrrelser, relationer og familiedynamikker. Jeg har særligt lavet meget individuel terapi, men også haft at gøre med forældresparring, parterapi og gruppeforløb.

Mit hovedfokus er at de mennesker jeg arbejder med, føler sig trygge i rum med mig, og at vi opbygger en tillid til hinanden. Vi skal selv mærke en indre motivation for at prøve noget nyt, se tingene fra en ny vinkel og udfordre os selv, og den motivation kommer når vi føler os trygge og forstået. Og selv om vi er i gang med at udfordre os selv, bør vi gerne have det sjovt med det, så hos mig skal der altid være plads til at grine og til at lave fejl – det er sådan vi lærer bedst.

Maja Frederiksen: Jeg er uddannet socialpædagog fra Københavns pædagogseminarie, derefter videreuddannet mig inden for rideterapi, rideundervisning, hestetræning, yoga og mindfulness (MBSR 1, Århus universitet). Derudover har jeg siddet som formand i 10 år (2012-2022) for Rideterapeutforeningen i DK.

Jeg har siden 2008 været ejer af virksomheden Familien Frederiksens isheste – et pædagogisk center for mennesker og heste der ligger på Landrogaard med adgang direkte til Naturpark Hedeland.  Vi har eget yogahus hvor yoga og samtaler vil forgå.

Jeg har tidligere arbejdet med ungerådgivning for Dansk Røde kors og har i mit nuværende arbejde mange unge elever med forskellige psykiske problematikker. Jeg synes det er fantastisk at hjælpe unge mennesker, særligt teenagere har i hele mit pædagogiske virke haft en særlig plads i mit hjerte.

Jeg underviser også i Hestevelfærd og adfærd, Agility med heste, rideundervisning, yoga, mindfulness, udbyder superversion og uddanner fagfolk i hesteassisteret pædagogisk arbejde.

Jeg arbejder relations baseret ud fra et holistisk og anerkendende menneskesyn og har altid været optaget af relationer, selvværd, kommunikation, det fælles tredje, kroppens fortællinger, trivsel, forbindelse i krop og sind. Assisteret af hestene arbejder vi kropsligt og sanseligt. Vi kan læne os op ad hestens nervesystem og sammen finde ro og balance. Samtidig kan hestens adfærd fortælle os hvad vi skal korrigere for at få en tættere kontakt. Heste er afhængige af relationer og andre heste for at være afslappede og føle sig trygge, ligesom vi har brug for relationer. De læser ofte vores sindstilstand før vi selv er klar over den og det er min rolle som rideterapeut at være bindeled imellem menneske og hest Heste har en forfinet sans til at fornemme glæde, usikkerhed, stress, angst, sorg, vrede mm. De er ikke dømmende og altid til stede i nuet, i deres følelser, sanser og krop.

Hvad skal vi lave?

Yoga: Yoga er en fantastisk praksis til at arbejde direkte med kroppen og nervesystemet. Ved at lave blide stræk og yogastillinger bliver vi bedre til at komme i kontakt med os selv og læse kroppens signaler, og så giver yogaen os redskaber til at regulere os selv, så vi nemmere slapper af og kan holde overblik.

Heste: Den hesteassisterede terapi arbejder med ”Fælles 3”, kontakt og forbindelse til dig selv og heste, relation, kropssprog, grounding og mindfulness. Heste kan kun være til stede nu og her, hvilket vi også oplever i relationen til dem. Vi vil lave de fleste af øvelserne i naturen og sammen med hestene vil vi lave øvelser der hjælper os til at få jordforbindelse, stabiliserer vores nervesystem, hjælper os til at forstå vores signaler og blive opmærksomme på hvad vores krop fortæller til andre. Vi arbejder med både shetlandsponyer, fjordheste og islandske heste igennem øvelser fra jorden, hvilket vil sige at vi ikke skal ride.

Samtaler: Denne del handler både om at få noget viden om hvordan vores hjerne og nervesystem fungerer, så vi bedre forstår de signaler vores krop sender os, og om at blive skarpere på hvordan det får os til at handle. Vi kommer til at have en snak sammen om de oplevelser vi har haft med at mærke angst, og vi kommer til at lære nogle værktøjer til at håndtere situationer, hvor angsten er højlydt.

Det praktiske:

Program: Undervisningen strækker sig over 4 dage fordelt over november. De første to dage er lagt sammen, så vi kan lægge ud med at lære hinanden godt at kende og komme godt fra start. Imellem de dage vi mødes, har du tid til at lave de opgaver du får med hjem. Vi har hele stedet for os selv under forløbet, så vi kan være uforstyrret med hinanden.

Datoer:
9. november 10.00-13.00
10. november 10.00-13.00
23. november 10.00-13.00
30. november 10.00-13.00

Hver gang starter vi sammen i vores yogasal, hvor vi lander og tjekker ind med os selv og hinanden, og sørger for at vores krop og nervesystem har det godt. Derefter går vi ud til hestene, og laver øvelser her. Derefter vil der være en kort pause til en kop te og lidt frugt, inden vi fortsætter indenfor med psykologiske værktøjer og en fælles snak. Vi slutter af her med at tjekke ind med hinanden og lave aftaler til næste gang.

Skema:
10.00-10.45:     Yoga og grounding i yogasal
10.45-11.45:      Øvelser med hestene udenfor
12.00-12.45:     Psykologiske værktøjer og samtale
12.45-13.00:     Samle op og runde af

Da vi både skal lave yoga og være udenfor med hestene, skal du have tøj på som du kan bevæge dig i og som kan holde dig varm. Undervejs får vi vand, te og lidt frugt, så du behøver ikke have mad med.

Pris pr. deltager: 6000 kr.
Earlybird pris (indtil 30. september): 5000 k.

Tilmelding:

Du tilmelder dig via e-mail: info@frederiksens-isheste.dk

Tilmeldingsfristen er senset 20. oktober 2024.

Ved tilmelding vil du modtage et visitationsskema, som skal udfyldes og tilbagesendes inden indbetaling, kontakt Maja Collin hvis du har spørgsmål til visitationsskema eller andet. Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser og tilmelding derfor lukker, når holdet er fyldt.

Forløbet er ikke et behandlingstilbud, men et selvudviklingsprogram, der har til hensigt at understøtte unge pigers egen udvikling og gode erfaringer med at håndtere angst. Vi henviser derfor unge med sværere psykiatriske problematikker og aktivt behandlingskrævende unge til at søge hjælp hos behandlingsenheder, og vi forbeholder os retten til at afvise en tilmelding, hvis vi vurderer vedkommende behov for støtte/behandling for omfattende, til at de ville kunne indgå i forløbet under hensigtsmæssige vilkår.

Har du spørgsmål til forløbet, kan du henvende dig til Maja Collin på tlf. 9393 6576 eller e-mail psykmajacollin@protonmail.com

Se mere om hesteassisteret terapi her: https://www.youtube.com/watch?v=-PCjJXzl7CI&t=1s