Hvem er vi

Familien Frederiksens Isheste har eksisteret siden 2008 med opstart i Amager Naturpark og flyttede i juli 2014 til Hedehusene, hvor vi åbnede Pædagogisk Center for mennesker og heste.

Hos Frederiksens Isheste vægter vi kvalitet, nærvær og hestevelfærd højt. Alle vores aktiviteter, såvel rideterapi, eneundervisning, holdundervisning for børn, unge, voksne og ridelejr mv. foregår med pædagogisk tilgang og sigte og tager afsæt i den enkeltes muligheder, formåen og behov.
Vi har livslang erfaring med heste, og vores faglige og professionelle tilgang er baseret på et holistisk grundlag, hvad enten det omhandler mennesker eller heste. Miljø og stemning hos os er præget af anerkendelse, varme, omsorg, smil og nærvær. Dette danner rammen for tryghed, tillid og muligheden for at udvikle gode og sunde relationer. De gode relationer er grundlaget og nødvendigheden i al vores arbejde.

Maja
Maja

Født 1976. Ejer og stifter af Familien Frederiksens Isheste.
Uddannet pædagog med erfaring indenfor normalområdet og arbejdet med unge rådgivning, arabiske og somalske børn, psykiske problematikker, samt psykisk syge.

Arbejder med rideterapi for børn, unge og voksne, samt varetager rideundervisning af unge og voksne.
Underviser og foredragsholder i rideterapi, terapihesten og hestevelfærd. Underviser på vores voksenhold Striglerne og Børsterne samt giver enetimer til unge og voksne, letøvede og øvede ryttere. Maja har livslang erfaring med heste – og er
det man ville kalde en ”perfektionistisk nørd” med hjertet på rette sted.

Maja er uddannet instruktør under Dansk Islandsheste forening og den internationale organisation FEIF, Maja bestod alle sine eksamener i første forsøg til UG. Til Rideprøven red Maja sin 5 års 5 gænger Svarri fra Glyngøre. I undervisningsprøven trak Maja TRAV som emne og guidede alle elever godt igennem undervisningen. I teori kom Maja op i TRÆNING FRA JORD/JORDARBEJDE, hvor Maja imponerede både sensor og underviser i hendes viden og kunnen.

Efter B- instruktør uddannelsen fortsatte hun med Centreret rideinstruktør uddannelsen som er en international uddannelse under CR.ORG.
Maja Bruger den centrerede ridning i al træning og undervisning. Hun opdaterer sig jævnligt og fik som et særtilfælde en anbefaling allerede på sin første update for en usædvanlig præstation inden for undervisningen af en nervøs rytter og hest.

Maja har deltaget på et utal af Horsemanship clinics, herunder været i USA og fulgt træningen af de vilde mustanger.
Hendes største lærermestrer har været/er hendes egen hesteflok der siden 2008 har varieret fra 20-46 heste i en stor blandet flok, i det daglige bruger hun 8-10 timer med hestene og har selv trænet og tilredet sine heste.

Maja modtager selv jævnligt undervisning og er altid i gang med at tilegne sig ny viden, hvad enten det er inden for ridning, træning, hestevelfærd eller rideterapi.

Derudover blev Maja i 2021 ansat af det kongelige teater som Pony og statist træner i teaterets opsætning Hobbitten i Ulvedalene 2021 og Moesgård 2022. Maja har sit Dværgponycrew som består af gårdens 6 shetlandsponyer der igennem korrekt og intens træning nu er blevet små stjerner og set af 90.000 publikum og fulgt af diverse medier i 2021.

Pædagog
B-instruktør FEIF level 1 ved Dansk Islandshesteforening
Certifiiceret Centreret Rideinstruktør Level 2
Modul 1 og 2 på skolen for Rideterapi
Kursus på Siersbæklund: Rideterapi og ridning som psykoterapeutisk redskab
Formand for Rideterapeutforeningen. www.rideterapeutforeningen.dk
Pony og Statisttræner for Det Kongelige Teater
Modul 1 på Dyreclairvoyance Skolen
Foredragsholder om rideterapi og pædagogisk praksis
Været underviser og kursusleder på kursus i Rideterapi for fagfolk
Afholdt foredrag i hestevelfærd i samarbejde med dyrlæge Maria Nørgaard
Aktiv i arbejdet med at sidestille rideterapi med ridefysioterapi og at få anerkendt og sikret kvalitet for de mennesker der bruger og arbejder med rideterapien i Danmark.

Birgit
Birgit

Født 1952. Uddannet pædagog og har over 20 års erfaring, heraf arbejde både med normalområdet og specialområdet med udviklingshæmmede, sprogudvikling og børn med anden etnisk baggrund.

Arbejder med rideterapi af børn, unge og voksne, undervisning på børnehold og rideundervisning af børn, unge og voksne.

Udvikler sin egen ridning igennem jævnlig undervisning og er altid nysgerrig og søgende efter ny læring.
Selv om Birgit er den ældste Frederiksen er hun i topform og altid fuld af tålmodighed og nye ideer til sjov og spændende undervisning.
Birgit er grundig og omhyggelig ned til mindste detalje når der skal passes heste, her går hun aldrig på kompromis.

Hun bruger sin pædagogik og hesteviden i undervisningen af børn på vores børnehold: Føllene, Mulerne og hestepasserne, samt i enetimer med børn og unge.
Underviser primært børn i ridning/hest og voksne begyndere og letøvede ryttere.

Pædagog
Træner 1 under Dansk Rideforbrund
Horses in Harmony træner
Modul 1 og 2 på Skolen for Rideterapi
Kursus på Siersbæklund: Rideterapi og ridning som psykoterapeutisk redskab
Sidder i bestyrelsen i Rideterapeutforeningen
Fuldført modul 1 på Dyreclairvoyance Skolen
Foredragsholder om rideterapi og pædagogisk praksis