Hesten som pædagogisk assistent

Hesten som pædagogisk/terapeutisk assistent- 

med afsæt i at hesten kan hjælpe mennesker med psykiske og sociale udfordringer.

Kurset tager afsæt i den mangeårige pædagogiske/rideterapeutiske praksis ved Familien Frederiksens Isheste og indeholder en varieret undervisning basseret på øvelser, cases, teori og forskning. Underviserne har mangeårig uddannelse inden for mennesker såvel som heste og mere end et årtis praksis erfaring indenfor emnerne.

Der bliver lagt stor vægt på hestene, både det professionelle hestehold, træningen af hestene, hestevelfærd og adfærd, udstyr, arbejde med hestene fra jorden såvel som fra ryggen. Etiske overvejelser omkring inddragelsen af hestene i pædagogisk/terapeutisk praksis og valg af egnede heste. Ud fra cases med forskellige elever i den pædagogiske/terapeutiske praksis, vil vi både teoretisk og med konkrete øvelser med heste gå i dybden med hvordan vi med afsæt i en pædagogisk tilgang kan hjælpe mennesker med psykiske og sociale udfordringer i samarbejde med hestene.


Hvem henvender kurset sig til: Kurset henvender sig til fagfolk der ønsker at arbejde professionelt med heste og mennesker, eller allerede er i gang og ønsker at tilegne sig inspiration og viden. Pædagoger, lærere, fysioterapeuter, pædagogiske assistenter og andre fagfolk, undervisere på rideskoler der mangler en pædagogisk eller anderledes tilgang til undervisningen særligt hvis man har elever med psykiske udfordringer eller særlige behov.


Overordnede temaer:

Det relationelle arbejde med heste og mennesker

Afbalancering af nervesystemet og spejlneuroner

Kroppen og kropssproget

Hestevelfærd, hestehold, træning, ridning og etik

Naturen som arbejdsrum, fysiske arbejdsrum og indretning

Kursus i 2022:
Modul 1: 20+21 august,  modul 2: 24+25 september, Modul 3: 5+6 november.
Alle dage ca. 10.00-17.00.

Praktisk info:

Sted: Pædagogisk Center for mennesker og heste
Familien Frederiksens Isheste

Pris: 14.000 kr. inklusiv forplejning på kursusdagene, kursusmateriale og kursusbevis. Ved tilmelding betales 7.000 kr. i depositum, restbeløbet betales senest 1 måned før kursusstart. Tilmelding på info@frederiksens-isheste.dk

Der vil være teori tilknyttet hvert modul og aflevering af en afsluttende skriftlig opgave. Der bliver KUN udstedt kursusbevis ved deltagelse af hele kurset og efter den afsluttende opgave er godkendt. Kurset er godkendt af Rideterapeutforeningen og kan bruges ved medlemsansøgning hvis ansøger opfylder kravene om mellemlang uddannelse på professions bachelor niveau www.rideterapeutforeningen.dk