Vores heste og ponyer (og andre dyr på gården)

Sorte hest

På gården har vi primært islandske heste, men også to fjordheste og 7 shetlandsponyer.

Alle vores heste og ponyer er veltrænede til netop den arbejdsopgave de skal hjælpe os og eleverne med. Flere af heste og ponyer har vi haft fra vi startede i 2008, en del nye er kommet til men fælles for alle er at når først de er flyttet ind bliver de en del af vores familie og kommer ikke til salg, men bliver hos os.

Vi tilrider og træner selv alle heste og ponyer i hhv. grunddressur, miljøtræning, gangartstræning mm. Alt efter hvad de individuelt skal lave hos os.

De Islandske heste og fjordheste hjælper primært til i rideundervisning og rideterapien, shetlandsponyerne hjælper til på børnehold og så er de jo små stjerner i Det Kongelige Teater hvor deres primære arbejdsopgave foregår.

Vores heste og ponyer er både vores kollegaer, bedste venner og samtidig vores største læremestre, for er der nogen der ved noget om hesteadfærd så er det dem.

De har ca. 2 elever dagligt i vores åbningstid, resten af tiden har de enten fri eller bliver trænet af os, da de ikke har kontakt med særlig mange forskellige mennesker kan de ofte genkende vores elever og vil rigtig gerne være sammen med os.

De lever alle sammen i en harmonisk flok i en stor løsdrift med lege bakker, lille sø, læhuse og masser af plads.


Alle heste bliver tilset og passet med smed hver 6-8 uge, derudover har de individuelt udstyr udvalgt af sadelmager med særlig tilpasset sadel således at vi passer godt på deres ryg.

Det er vigtigt for os at passe rigtig godt på alle heste og ponyer både psykisk og fysisk, derfor har vi også heste nok således at vi altid kan give en hest ekstra ferie hvis den har behov for dette. Vi har også hestemassør og fysioterapeut tilknyttet udover vores dygtige dyrlæge, hvis vi skulle få behov for det.

Udover vores heste og ponyer har vi høns som går frit rundt på gården og hygger sig, vi har katte der bor i stalden og altid er klar til at blive nusset og så bor der også en hund som er så nuttet og aldrig gør.